Gelnagels

Net als alle andere technieksystemen behoort gel chemisch gezien tot de familie van de acrylaten. Gel is dus plastic.

Bij de techniek gel wordt met één product gewerkt, in tegenstelling tot de acryl en fiberglas waar men twee producten nodig heeft om een kunstnagel te maken.

Gel is een dikke vloeistof die uithardt onder UV licht (hier is dus een uithardingslamp voor nodig). Gel verandert van een dikke vloeistof in een harde (plastic) laag. Dit proces - waarbij de samenstelling van de gel verandert onder invloed van UV-licht wordt aangeduid met de term polymerisatie. Bij het polymerisatie-proces ontstaat warmte (energie). Gel wordt in drie lagen opgebracht en wordt na elke laag uitgehard in de uithardingslamp.

U kunt uw nagels laten verlengen met gel doormiddel van een sjabloon of een tip. Als u van nature mooie nagels heeft kunnen ze ook met gel verstevigd worden. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zoals een French Manicure (met een wit randje) tot eenkleurige of een nailart.

Na 3 a 4 weken is het tijd voor een nabehandeling (de nagels worden dan weer opgevuld) en netjes in model gevijld.. De uitgroei, die ontstaat doordat de natuurlijke nagel gewoon door groeit wordt dan met één of meerdere nieuwe laagje(s) gel behandeld.

NIEUW in het assortiment: Powergel.

Powergel is een combinatie van acryl en gel ineen. Deze gel wordt met een spatel op de nagel gebracht en dan boetserend in model bewerkt. Ook deze gel moet 2 minuten uitharden in een UV lamp.